FAQ Østlandsutstillingen

Utstillingsprosjekter 2017
I 2017 er det to uavhengige hovedprosjekter som Østlandsutstillingen jobber med:
A) Den vanlige 
Østlandsutstilling 2017 vises 3 steder i Norge med første åpning i Kunstbanken i Hamar 11. mars. Vanlig digital søknad gjennom søknadsportalen med frist 1. februar 2017.
B) Østlandsutstillingen er medarrangør for den tysk-norsk-danske reformasjonsmarkeringen «… å se med egen øyne». 
Hele utstillingen vises i 4 kirkerom i Tyskland (åpning 20. mars) og et lite utvalg vises i 3 kirkerom i Norge. Søknadsfrist 7. desember med fysisk mappe med fotografier til Tyskland. Prosjektbeskrivelse og søknad leveres på engelsk – i utlysningen finner du en link til en søknadsmal.

Fri innsendelse
Må man være medlem i en distriktsorganisasjon for å kunne søke Østlandsutstillingen? Hvilken andre former for tilknytting finnes? 

Det er fri innsendelse til Østlandsutstillingen. Alle kunstner med tilknytting til Østlandet kan sende inn søknader til Østlandsutstillingen. Man må ikke være medlem av en distriktsorganisasjon, men det er én av kriterine for tilknytting. Andre kriterier er:
– Født og vokst opp på Østlandet
– Studerer på Østlandet
– Bosatt på Østlandet
– Medlem av distriktsorganisasjon

Er det tema for årets utstilling?
Nei, Østlandsutstillingen 2017 lyses ut uten tema.

Jeg får ikke sendt skjema, hva kan jeg gjøre?
– Sjekk om du har registrert deg som bruker, hvis ikke registrer deg som bruker.
– Sjekk om du har lagret søknaden, hvis ja – så er det sansynligvis et bildet som ikke ble lastet opp riktig (kvittering, bilder for verk 1,2,3)
– Prøv å bytt nettleser til f.eks Google Chrome, eller Firefox.

Bruker registrering

Må jeg registere meg som bruker for å søke på Østlandsutstillingen 2017?
Ja, du må registrere deg som bruker før du kan søke. Du kommer ikke inn på søknadsskjemaet før du har ferdig-registrert deg som bruker. Har du registrert deg i fjor, kan du bruke samme innloggingsinformasjonen.

Opprett en bruker
1) Gå inn på www.ostlandsutstillingen.no/soknadsskjema/
2) Legge inn soknad@ostlandsutstillingen.no i din adressebok på epostprogrammet, da risikerer du ikke at bekreftelsesmail ender i søppelfilteret ditt.
3) Lag en bruker øverst til høyre på denne siden og fyll ut «min side».
Så får du en bekreftelse på mail fra soknad@ostlandsutstillingen.no – Nå må du bare klikke på linken i mailen og du er ferdig registrert.
4) Logg inn med den nye brukeren – da vil søknadsskjemaet dukke opp under «for kunstnere».

Jeg får ikke registrert meg som bruker, hva kan jeg har gjort feil?
Vennligst sjekk 3 punkter:
1) Har du svart på bekreftelses-mailen du fikk fra Østlandsutstillingen (Klikket på linken i mailen)? Det må du gjøre før du blir ferdig registrert som bruker. (se punkt nedenfor)
2) Har du brukt riktig brukernavn og pass ord under innloggingen? Bruker kan være din valgte bruker under registreringen eller din epostadresse.
3) Har du logget deg inn via «Søknadsskjemaet» under «For kunstnere»? Det er kun her søkere har mulighet til å logge seg inn.

Jeg får ikke bekreftelses-mail fra Østlandsutstillingen når jeg prøver å registrere meg
Det kan ta noen tid, før du mottar mail fra oss. Dersom du ikke finner bekreftelses-mailen i din vanlige innboks
1) Sjekk søppel/spam boksen
2) Legg inn soknad@ostlandsutstillingen.no i din adressbok i epostprogrammet ditt, slik at videre kommunikasjon ikke lander i søpla.

Bruker fra i fjor
Spørsmål: Kan jeg bruke samme bruker/passord som ved søknaden i 2016?
Svar: Ja, det kan du. Husker du ikke passordet lengre, trykk på «glemt passord». 

Hvorfor må jeg opprette en bruker?
Ved å registrere deg som bruker, øker vi sikkerheten i vårt registreringssystem, og det gir oss en større mulighet for å hjelpe deg hvis du får problemer med innsending.

Registreringsgebyr
Hvilken konto skal registreringsgebyret settes inn på? Gebyret bes innbetalt på konto 5103 05 00885 innen 1. februar 2016 kl.12. Se også søknadsreglementet.

Har du ikke rukket å betale gebyret før kl. 12 i dag? 
Betal i nettbanken, ta bildet av skjermen og last bildet opp i jpg eller pdf format. Så kan du forsette å fylle ut søknadsskjemaet.

Hvor finner jeg søknadsskjemaet?
Søknadsskjemaet får du først tilgang til etter at registreringsprosessen som bruker er fullført. Skjemaet ligger under «For kunstnere – Søknadsskjema».