Gratulerer til de antatte kunstnere i jubileumsåret 2019

Kongsberg Kunstforening Collage

ENDELIG – I 2019 feirer Østlandsutstillingen 40-årsjubileum for den første visningen av  landsdelsutstillingen på Østlandet.  Vi er stolte over å kunne presentere et variert utstillings- og arrangementsprogram for 2019.

I jubileumsåret vil vi vise utstillinger og gjennomføre mange arrangementer i alle syv Østlandsfylkene, i Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold. Dessuten vil en publikasjon og et seminar på åpningsdagen bidra til teoriutvikling i tilknytting til Østlandsutstillingen.

Syv unike utstillinger vil vises på hvert sitt sted: i House of Foundation (Moss), Røgden Bruk (Finnskogutstillingen), Harpefoss Hotell (Harpefoss), Kongsberg Kunstforening (Kongsberg), Kunstforeningen Verdens Ende (Tjøme), Galleri Norske Grafikere (Oslo) og Bærum Kunsthall (Fornebu). Hver utstilling består av en juryert del og en kuratert del. I de juryerte utstillingene vil til sammen 80 kunstner delta med 117 verk. Dessuten vil syv jubileumskunstnere, én i hvert fylke, vise til sammen 55 verk på de samme visningsstedene.

Vi gratulerer alle 80 kunstnere som er antatt gjennom juryeringsproseser og de syv jubileumskunstnerne som er invitert inn gjennomkuratering.