Kunstnerintervju #10 Hedvig Lien Rytter

På Vestfossen Kunstlaboratorium viser Hedvig Lien Rytter 4 tegninger fra 2017 og 2018. Alle er laget med tusjpenn på papir: New Landscape I (47x38cm), New Landscape II (57x77cm), New Landscape III (57x77cm), New Landscape IV (57x77cm). 

Hedvig Lien Rytter New Landscape III

1)    Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Jeg har tegnet og laget ting siden jeg var liten og tenkte at jeg skulle bli kunstner fra jeg var i tenårene.

2)    Hva er utfordringen å jobbe som kunstner i dag?
Uforutsigbar økonomi er en åpenbar utfordring i yrket.

3)    Hvor henter du inspirasjon og idéer fra?
For meg har litteratur alltid vært en viktig inspirasjon, men jeg henter også mye inspirasjon når jeg er ute i naturen og bare ved å observere verden. Og selvfølgelig fra annen kunst, musikk og film etc.

4)    Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og Hva betyr det for deg å stille ut på Østlandsutstillingen?
Jeg har deltatt på østlandsutstillingen flere ganger tidligere og det har alltid vært hyggelig og inspirerende! Det er fint å treffe andre kunstnere og å føle at man står i en sammenheng.

5)    Er det noe spesielt du ønsker å formidle med kunsten som du viser på ØU2018?
Bildene jeg viser på ØU er representative for det jeg jobber med og har jobbet med de siste årene. For meg representerer en haug med materialer noe håpefullt. Jeg er opptatt av eksistensielle temaer, som det å ha et hjem, eller å høre til i verden.

6)    Er det en utstilling eller et kunstnerisk event som du gleder deg til utover sommeren/høsten 2018?
Jeg gleder meg veldig til å besøke Pradomuseet i Madrid i sommer, min første tur til Spania. Ellers ser jeg frem til Heidi Øiseth på Tegnerforbundet fra slutten av mai, blant annet.