Kunstnerintervju #13 Per Ellef Eltvedt

Per Ellef Eltvedt deltar med en serie med fire malerier på Østlandsutstillingen 2018 og arbeidene vises i Trafo Kunsthall: In situ 1-4, 2017. Oljefarge på lerret, 32x28cm. 

Per Ellef Eltvedt – InSitu1

1)    Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Det er aldri noe jeg har oppdaget. Men jeg tror det er en serie med forskjellige påvirkninger og interesser som har ført meg til her jeg er idag.

2)    Hva er utfordringen å jobbe som kunstner i dag?
Det er mange skiftende utfordringer som følger av å jobbe med kunst. Lønn for arbeid og kontroll over økonomi er hele tiden faktorer som er vanskelige å komme utenom i denne sammenhengen.

Per Ellef Eltvedt

3)    Hvor henter du inspirasjon og idéer fra?
Jeg henter nok mest inspirasjon fra selve arbeidet, materialene jeg utforsker og tiden jeg tilbringer i studio. Arbeidet med ett verk eller en prosess gir som regel alltid grobunn for ett neste. Det viktigste for meg er å ikke stoppe opp, men å holde meg i bevegelse. En utstilling, bok eller runde rundt kvartalet er også andre mulige steder å finne mening for arbeidet.

4)    Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og Hva betyr det for deg å stille ut på Østlandsutstillingen?
Jeg har ikke deltatt tidligere og er usikker på hva det betyr for meg å stille ut på ØU 2018. Jeg ser frem imot å se verket mitt installert på Trafo samt å møte på kollegaer og publikum under åpningen.

5)    Er det noe spesielt du ønsker å formidle med kunsten som du viser på ØU2018?
Jeg ønsker ikke å uttale en bestemt tanke eller lede publikum i en klar retning. Jeg håper imidlertid at publikum stopper opp å selv gjør seg opp en mening om hva arbeidet formidler.

6)    Er det en utstilling eller et kunstnerisk event som du gleder deg til utover sommeren/høsten 2018?
Til høsten skal jeg gjøre ett residency ved Surnadal Billag som jeg ser frem imot, det skal bli deilig å komme seg ut av byen å kun fokusere på arbeidet. Litt senere i høst drar jeg en måned til Berlin for å lage en utstilling og vil oppholde meg i Trondheim kommunes gjesteleilighet for kunstnere.

7)    Hvordan ser kunstnerskapet ditt fremover? Har du langsiktige mål eller jobber du fra verk til verk?
Jeg arbeider ikke ut fra en klar plan. Jeg liker at arbeidet utvikler seg i eget tempo å syntes det er viktig å ikke pushe på for mye. Jeg har såvidt begynt å tenke på arbeidet med søknader til mfa utdanning, og ved siden av dette så har jeg noen prosjekter jeg arbeider med.