Kunstnerintervju # 19 Alf Christian Samuelsen

I dag presenteres Alf Christian Samuelsen med arbeidet US fra 2016, Kobber, 125x155cm. Metallarbeidet vises under Østlandsutstillingen i Trafo Kunsthall.

A C Samuelsen-Us

1 )   Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Det var en prosess over mange år. Jeg lekte ofte med visuelle scenarier i hodet. Da  veven brått fanget min oppmerksomhet, fikk jeg det plutselig for meg at min strek,  i all sin hjelpeløshet, var unik. En erkjennelse og en lovnad.

2 )   Hva er utfordringen å jobbe som kunstner i dag?
Utfordringene er mange. De kunstneriske er de som gjør at jeg holder på. De andre er av mer materiell karakter.

3 )   Hvor henter du inspirasjon og idéer fra?
Inspirasjonskildene er mange. Alt setter spor. Resultatet er bearbeidelser av natur- og kulturinntrykk.

4 )   Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og Hva betyr det for deg å stille ut på Østlandsutstillingen?
Jeg har ikke deltatt på Østlandsutstillingen tidligere. Hyggelig å bli sett.

Portrett Alf Christian Samuelsen

5 )  Er det noe spesielt du ønsker å formidle med kunsten som du viser på ØU2018?
» Tilstedeværelse» har vært et slags metodisk mantra under arbeidet, uten at jeg vil kalle det et budskap, men for all del . . .
Jeg vever – for det meste med tråder og bånd av metall. Enkle spikerrammer og store bordflater erstatter vevstolen. Å redusere teknologien til et minimum, har gitt meg frihet. Verkene preges ofte av sakrale og kontemplativte uttrykk, som regel i form av veggtepper.

6 )   Er det en utstilling eller et kunstnerisk event som du gleder deg til utover sommeren/høsten 2018?
I tillegg til KunstSkansens Kollektivutstilling i Lørenskog hus 5.-22. mai, og selvsagt Østlandsutstillingen, gleder jeg meg til å delta på Vevringutstillinga i Naustal kommune fra 21.-23. september. En spesiell og ærefull invitasjon.

7 )   Hvordan ser kunstnerskapet ditt fremover? Har du langsiktige mål eller jobber du fra verk til verk?
Mange spennende prosjekter venter.

Del på Facebook!