Kunstnerintervju #20 Hilde Honerud

Hilde Honerud, som også er utnevnt til Buskeruds fylkeskunstner i år, viser verket Stille panikk på Østlandsutstillingen 2018 i Trafo Kunsthall. Stille panikk består av et fotografi og en stein og er fra 2017 (78x52cm).

Hilde Honerud – Stille panikk

1)    Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Det er en helt unik måte å kommunisere og uttrykke seg på.

 2)    Hva er utfordringen å jobbe som kunstner i dag?
Noe av det jeg elsker og hater ved å jobbe som kunstner, er jo at du alltid jobber med motstand. En av mine kanskje største utfordringer, er at fotografi fort kjeder meg. Jeg tenker også at det er noe av det som driver meg videre.
En sentral utfordring innholdsmessig, er at alle blir eksponert for bilder hele tiden, og er vant til å se og vurdere bilder raskt. Dermed er det vanskelig å fange oppmerksomhet med fotografier som søker å kommunisere en bevissthet, det er fort at overflaten blir det eneste som blir sett.

3)    Hvor henter du inspirasjon og idéer fra?
Overalt. Samtaler, bøker, aviser, stemning, musikk – idéer og inspirasjon er noe som konstant er med meg.

4)    Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og Hva betyr det for deg å stille ut på Østlandsutstillingen?
Ja, det har jeg. Alltid gøy å stille ut med flinke folk.

5)    Er det noe spesielt du ønsker å formidle med kunsten som du viser på ØU2018?
Ja, det er det jo. Jeg tenker at «Stille panikk» er et verk som kommuniserer på et ganske umiddelbart plan, og at det viser fram en indre drakamp.

6)    Er det en utstilling eller et kunstnerisk event som du gleder deg til utover sommeren/høsten 2018?
Akkurat nå gleder jeg meg til Berlin biennalen og festspillutstillingen til Torbjørn Rødland på Bergen kunsthall. Og så gleder jeg meg til å delta under Kongsberg Jazzfestival i år:

7)    Hvordan ser kunstnerskapet ditt fremover? Har du langsiktige mål eller jobber du fra verk til verk?
Begge deler.

Hilde Honerud
Del på Facebook!