Kunstnerintervju #24 – Matilda Höög

Matilda Höög deltar i Østlandsutstillingen med en gruppe bestående av fire malerier, Usual Suspects. Her ser man personer fanget i øyeblikkssituasjoner og sosiale settinger. Hennes arbeide kan nå sees i Østlandsutstillingen (III) 2019 på Harpefoss Hotell.

Statement:
Maleriene er iakttakelser, øyeblikksbilder fra hverdagen min. Ofte er mennesker i fokus, kjente og ukjente. Det er en underbevisst kombinasjon av person, situasjon og visuell stimulans, ofte fargesammensetninger, som gjør at jeg tar et foto. Senere på studioet siler jeg ut hva som får være med. Jeg forsterker og komponerer om. Hvis jeg blir fornøyd med en skisse beholder jeg ofte deler av den i det ferdige verket. Jeg arbeider på flere malerier parallelt. De gir noe til hverandre i det de blir til, danner et narrativ, og hører sammen i gruppe.

1) Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Når jeg allerede gikk på forberedende kunstkole og skjønte at det dreiede seg om annet enn å være flink på å tegne. Jeg var da 25 år og hadde prøvd leve som en vanlig person med 8-5 jobb hvilket fikk meg sjukskreven med depresjon og jeg skjønte at jeg trengte mer ut av livet.

2) Hvor henter du inspirasjon fra i dag? 
Nære og kjære rundt ikring meg, gatelivet i Oslo, av og til en kunstutstilling eller film/tv-serie.

3) Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og hva betyr det for deg å stille ut på jubileumsutstillingen i år? 
Har ikke deltatt før, er jo ekstre stas å få være med på et jubileumsår da!

4) Kan du fortelle litt om arbeidet du stiller ut?
Det er malerier vars motiv er bilder fra hverdagen min. Satt sammen i gruppe syns jeg de blir starkere og gir noe til hverandre, danner et narrativ, et felles inntrykk.

5) Hva er ditt neste store kunstneriske prosjekt?  
Male portretter av fiskergubber/lokalbefolkning på AiR Kvitbrakka i Berlevåg, Finnmark. I høst. Skal være der en måned, blir spennende!

6) Hvordan ser du for deg at Østlandsutstillingen kan/bør utvikle seg de neste 40 årene? 
Har ikke noen mening om at noe bør forandres, syns kursen er god og utvalget brett og interessant, fra et år til et annet.