Kunstnerintervju #30 Kristian Skylstad

Kristian Skylstad deltar med to fotografier fra 2018 på Østlandsutstillingen 2019 (IV): Tenabris Hexahedron (150x100cm) og Diabolus in Machina (60x90cm). Arbeidene vises i Kongsberg Kunstforeningen.

1.            Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner? 
En dag da jeg var femten og skulket skolen, gikk rundt og røyka Teddy’s uten filter langs kirkegården, så jeg en enorm mengde hvite skyer bevege seg i et overnaturlig tempo over himmelen. Siden den gang har jeg forsøkt å fange tid med tekst, video og fotografi.

2.            Hvor henter du inspirasjon fra i dag? 
Drømmer.

3.            Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og hva betyr det for deg å stille ut på jubileumsutstillingen i år? 
Har deltatt tidligere med en performance jeg gjorde med Hans Skovholt på Galleri F15 . Er stolt over å være med på en så tradisjonsrik affære.

4.            Kan du fortelle litt om arbeidet du stiller ut?
Arbeidene handler om kunstig intelligens, som er endepunktet i den nye religionen; Internett. Kunstig intelligens er en manifestasjon av Satan selv. 

5.            Hva er ditt neste store kunstneriske prosjekt? 
Jeg skriver en science fiction roman som sannsynligvis aldri blir fullført. Planlegger også en film om normalitet i samarbeid med Magne Lyngvær. 

6.            Hvordan ser du for deg at Østlandsutstillingen kan/bør utvikle seg de neste 40 årene?
Gradvis, naturlig og rolig.