Kunstnerintervju #31 Øyvind Sørfjordmo

Øyvind Sørfjordmo stiller ut to arbeider i Østlandsutstillingen 2018 – en skulptur, Uten tittel, i stål og betong, og en tegning, Weekly Planner, med oljestift på papir. Begge de to verkene kan sees på Vestfossen Kunstlaboratorium.

1)    Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Egentlig ville jeg bli møbeldesigner eller arkitekt. Jeg startet på møbeldesign ved det kongelig danske kunstakademi i København, men fant fort ut at jeg ønsket noe annet. Etter et år på strykejernet kunstskole var tanken om å bli arkitekt lagt på hylla. Kunst så ut til å være den beste muligheten til å leve et morsomt liv hvor man selv bestemmer hva man skal gjøre når man våkner opp, hver dag. Det blir spennende å se hvordan livet blir etter jeg er ferdig på kunstakademiet i juni..

2)    Hva er utfordringen ved å jobbe som kunstner i dag?
Utfordringen er forskjellig for alle. Akkurat nå er min største utfordringen å lage et maleri og en skulptur jeg er fornøyd med. Prosjektet skal vises som en del av Masterutstillingen på Kunstnernes hus i Oslo den 25.mai. Dessuten må jeg finne meg et atelier, litt fort.

3)    Hvor henter du inspirasjon og idéer fra?
Tegning, og være i kontakt med nye materialer, lære meg ulike verktøy. Det er essensielt å holde øynene åpne og være bevist på at jeg ser. Jeg prøver også å se så mye kunst jeg kan.

4)    Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og hva betyr det for deg å stille ut på Østlandsutstillingen?
Det har jeg ikke, men jeg har søkt flere ganger tidligere, så det føles godt og å delta på Østlandsutstillingen i år.

5)    Er det noe spesielt du ønsker å formidle med kunsten som du viser på ØU2018?
Jeg ønsker at den som ser arbeidene mine gjør seg opp sin egen tanke om hva verket kan være. Jeg opplever at arbeidene mine formidler kraft og energi, ved hjelp av komposisjon av farge og form. Jeg liker å se på hvordan skulptur og maleri kommuniserer med hverandre. Jeg har forsøkt å overføre streken fra skisser over i skulptur og maleri, energien fra den raske streken skal være tydelig.

6)    Er det en utstilling eller et kunstnerisk event som du gleder deg til utover sommeren/høsten 2018?
Jeg ser frem imot å se nye malerier av Mikael Lo Presti på Standard 11.mai. Dessuten gleder jeg meg til Håkon Bleken på Henie Onstad 9.november. De skal vise en retrospektiv utstilling helt fra hans tidligste arbeider og frem til i dag.

7)    Hvordan ser kunstnerskapet ditt fremover? Har du langsiktige mål eller jobber du fra verk til verk?
Jeg tenker at jeg i første omgang må komme meg inn i et atelier med god plass og gode kollegaer. Da vil arbeidene skape selv på bakgrunn av stort engasjement, energi og glede fra meg.