Kunstnerintervju #33 Arne Revheim

Arne Revheim stiller ut maleriet Tinnermann i Kongsberg Kunstforeningen. Maleriet (olje på lerret) er fra 2018 og måler 200x140cm.

 1. Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
  Jeg oppdaget det på Universitetet i Bergen under en forelesning i sosialøkonomi. Det var en omvendt oppdagelse hvor jeg fikk en erkjennelse av hva jeg ikke ville bli. Via en glede av å «kunne» tegne havnet jeg omsider i kunsten.
 2. Hvor henter du inspirasjon fra i dag? 
  Andre kunstnere, musikk og natur.
 3. Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og hva betyr det for deg å stille ut på jubileumsutstillingen i år?
  Eg var med i fjor og ein gong tidlegare. At det er jubileum gir utstillingen større synlighet og det er fint å vere ein del av dette.
 4. Kan du fortelle litt om arbeidet du stiller ut?
  Eg viser eit større oljemaleri. Maleriet er ganske ulikt det eg viste i fjor, som var tresnitt. Eg liker å arbeide med avgrensa prosjekt der eg kan snu opp ned på utrykk frå tidlegare. Arbeidet kjem frå ein serie med malerier kor eg arbeider med folkemusikk og hardingfele. Dei store formata tvinger fram store rørsler som vert til i takt med musikk som eg høyrer på medan eg maler.
 5. Hva er ditt neste store kunstneriske prosjekt?
  Mitt neste store kunstneriske prosjekt er å avvikle mitt virke som billedkunstner og bli poet.
 6. Hvordan ser du for deg at Østlandsutstillingen kan/bør utvikle seg de neste 40 årene?
  Østlandsutstillingen må ikkje desperat prøve å utfordre kollektivutstillingsformatet men fokusere på å få tak i gode arbeider av gode kunstnarar.