Kunstnerintervju #38 Ingrid Torvund

Ingrid Torvund viser filmen When I go out I bleed Magic i Østlandsutstillingen 2018. Filmen er den andre Torvund lager i triologien I found you under earth, under blood. Filmen vises i Vestfossen Kunstlaboratoriumfrem til 12. august.

Siden Ingrid Torvund gikk ut fra Kunstakademiet i 2012 har hun fordypet seg i kunstfilm. Hun har hittil produsert filmene Magic Blood Machine (2012) og When I go out I bleed Magic (2015). Nå jobber hun med den siste filmen i trilogien I found you under earth, under blood. Det er film nummer to When I go out I bleed magic som vises her.
Ingrid Torvund inspireres av menneskets trang til å skape en mytologi, et system av det kaoset som eksisterer mellom natur og kultur. Filmene hennes svever mellom planlagt fiksjon og dokumentasjon av performance. I hennes siste film blander hun gammel folketro sammen med estetikk hentet fra science fiction-filmer.
Filmene er laget i samarbeid med Jonas Mailand.

When I go out I bleed magic er filmet i HD og varer i 20 minutter. Handlingen i denne filmen er satt tidligere enn Magic Blood Machine, men i samme univers. Vi følger tre ensomme og søkende karakterer. Karakterene i filmen er tydelig helt alene og skogen de befinner seg i synes å være nesten livløs. Karakterene møtes aldri men de finner hver for seg objekter med mystiske krefter, og påvirker hverandre ved hjelp av lyd. Bruk av de mystiske gjenstandene innebærer spilling på magiske maskiner hvis musikk overmanner og svekker karakterene. Det er tydelig at en håpløshet dominerer i skogen.