Kunstnerintervju #51 – Elena Akopian

Elena Akopian viser arbeidet Tilnærmelse på ØStlandsutstillingen 2019 (VI) i galleri Norske Grafikere. Det er et linotrykk med akvarell fra 2018 og måler 100x70cm.

Tilnaermelse_Lena Akopian

Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Jeg visste det siden jeg var 10 år gammel og begynte studier på kunstskole på fulltid.

Hvor henter du inspirasjon fra i dag?
Inspirasjonen får jeg mest fra naturen, ofte fra helt uventede steder, fra egne opplevelser eller andre hendelser.

Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og hva betyr det for deg å stille ut på jubileumsutstillingen i år?
Jeg er veldig glad for å kunne delta på Østlandsutstillingen, særlig på jubileumsutstilling. Denne utstillingen er veldig viktig for billedkunstnere.

Kan du fortelle litt om arbeidet du stiller ut?
Bildet mitt heter «Tilnærmelse». Her brukte jeg linosnitt og kombinerte akvarell. Natur og miljø er tema som går gjennom flere år i kreativ arbeidet mitt. Bildet er en del av et nyere prosjekt «Ikke bare svart og hvit» som jeg jobber med nå. Prosjektet skal presenteres på et separatutstilling på Holmestrand kunstmuseum i oktober 2019.

Hva er ditt neste store kunstneriske prosjekt?
Jeg veksler ofte mellom diverse teknikker og hvert mitt prosjekt er basert på et teknikk. De siste årene har jeg jobbet mye med blyanttegning og linosnitt. Ellers har jeg jobbet også mye med digitaltrykk, litografi og etsning. Neste mitt prosjekt blir nok fortsettelse og fordypning i samme tema jeg jobber med nå.

Hvordan ser du for deg at Østlandsutstillingen kan/bør utvikle seg de neste 40 årene?
Kanskje kunne legges mer vekt på mangfold i kunststiler-kunstarter der håndverket får mer plass.