Kunstnerintervju #56 – Tor Lindrupsen

Arbeidet Uten tittel fra Tor Lindrupsen vises i galleri Norske Grafikere og er en del av Østlandsutstillinge 2019 (VI) – den sjette av syv jubileumsutstillinger til Østlandsutstillingen. Uten tittel er laget i mixed media og tresnitt på papir og måler 60x45cm.

Tor Lindrupsen

1.     Hvordan oppdaget du at du ville bli kunstner?
Jeg har alltid tegnet. Jeg tror ikke jeg hadde noe valg.

2.     Hvor henter du inspirasjon fra i dag?
Fra natur og mennesker; Kroppens handlinger og gester. Fra andres kunst, både fra fortid og samtid. Jeg har også en kontinuerlig samtale med mine egne arbeider.

3.     Har du deltatt på Østlandsutstillingen tidligere og hva betyr det for deg å stille ut på jubileumsutstillingen i år?
Har deltatt flere ganger tidligere, men det begynner å bli lenge siden. At det var jubileumsutstillingen var nok medvirkende til at jeg søkte i år.

4.     Kan du fortelle litt om arbeidet du stiller ut?
Jeg bruker en mengde plater og trykker lag på lag til jeg kommer fram til noe jeg kan kalle et ferdig bilde. Det kan bli både 20 og 30 omganger i trykkpressa før jeg blir fornøyd, så prosessene er umulig å gjenta og hvert enkelt bilde blir et unikt særtrykk. Motivkretsen dreier seg rundt kroppen, underlagt gravitasjonen og sammenvevd med alt som omgir oss.

5.     Hva er ditt neste store kunstneriske prosjekt?
Holder for tiden på med altertavle til Rørvik kirke. 

6.     Hvordan ser du for deg at Østlandsutstillingen kan/bør utvikle seg de neste 40 årene?
Fint om Østlandsutstillingen holder på den frie innsendelsen og mangfoldet; Det holder døren åpen for det uventede.