Kunstnerpresentasjon #2017/09 Franzisca Siegrist

[fbshare type=»button» width=»100″] I dag presenteres kunstner Franzisca Siegrist og hennes performance Route of Roots som vises lørdag 09.09. kl 16, på åpningen av Østlandsutstillingen 2017 på Østfold kunstsenter. Performancen varer i ca 30 min.

Franzisca Siegrist: Route of Roots

Artist statement

Spørsmålene som stilles er gjerne knyttet til kunstnerens egen hverdag og bakgrunn
og hvordan disse speiler spesifikke aspekter ved samfunnet vårt.

Route of Roots er et pågående performanceprosjekt som utforsker ulike former for tilhørighet

Roots flying, roots grounding
Roots in spaces – sometimes up, sometimes down
Upside-down
Routes created from place to place
Different spaces – trying to fit
Fitting from space to space – from box to box
Routes creating roots
Roots creating routes
Route of Roots

 

 1) Er det en kunstnerisk event eller utstilling som du gleder deg til utover høsten?

Det er mange performancerelaterte utstillinger jeg gleder meg til, men det er spesielt tre større performancefestivaler som jeg ønsker å nevne: festivalen ved Kunstbanken i Hamar 20.-21. Oktober, PAB Open i Bergen og PAO Festival i Oslo 17.-19. November. Sistnevnte er jeg med på å organisere. Festivalene er gode anledninger til å bli kjent med mange ulike kunstnerskap og med performancekunstens bredde.

2) Er verket du viser på ØU2017  en videreføring eller et brudd med ditt kunstnerskap? Hva jobber du med for tiden?

I 2016 begynte jeg med tanken på et mer langsiktig og langvarig prosjekt. På det tidspunktet hadde jeg behov for å gjøre noen endringer i kunstnerskapet mitt. Jeg fant en tematikk og et visuelt språk jeg kunne fordype meg i og utforske mer i detalj over lengre tid, samtidig som jeg ønsket å jobbe mer fysisk i mine performancer. Verket Route of Roots som jeg viser på ØU 2017 er en del av dette pågående performanceprosjektet som utforsker ulike former for tilhørighet og tilpasningsevne.

 

Del på Facebook!