I dag presenterer vi Kristin Romberg aktuell med maleriet Grobunn. Romberg kan møtes til kunstnersamtale kl 17-18 på Kulturnatt på Østfold Kunstsenter i kveld sammen med Brita Been.

Artist statement

Våren 2016 var jeg i Lofoten som Artist In Residence. Dette arbeidshoppholdet skapte grunnlaget for min utstilling Etterklang som ble vist på Hydrogenfabrikken november 2016. Det er umulig å reise upåvirket fra Lofoten. Det er en egen kraft på den lange tarmen av fjell som strekker seg ut i ishavet. Den setter seg i hele kroppen og gir etterklang.

Motivene mine er hentet fra naturen som jeg utforsker og er en del av. Jeg oppdager former, farger og finner mønster i mangfoldet. Jeg griper det friske vinddraget og den overveldende skjønnheten i naturen, og former det til spennende og nye motiver. Jeg maler følelsene og tilstedeværelsen i naturen. Jeg trekker pusten dypt og setter i gang. Arbeidene mine inneholder mye kraft og energi, noe som gjenspeiler min personlighet. Du kan se fragmenter av en historie, ingen begynnelse – ingen slutt. Jeg jobber med akrylfarger som tørker raskt og det passer mitt røffe og ekspressive uttrykk.

 

1) Er det en utstilling du gleder deg spesielt til utover høsten?

Momentum 9: Alienation i Moss som står til midten av oktober

2) Verkene du viser på ØU2017 – er det en videreføring eller et brudd med ditt kunstnerskap? Hva jobber du med nå?

De er en forlengelse og videreføring.

Motivene mine er hentet fra naturen som jeg utforsker og er en del av. Hvert strøk, hver gest er direkte forankret i naturopplevelsen, de abstrakte strøkene danner former som ligner landskap, fjell, skyer og himmel.

Del på Facebook!