Kunstnerpresentasjon #2017/16 Kari Mølstad

Glasskunstner Kari Mølstad viser vasen High Peak i Østlandsutstillingen 2017. Hennes tidkrevende teknikk – blåst glass, slipt med diamanthjul, sandblåst og børstepolert – vises i spor og avtrykk i overflaten.

 

Artist statement

Jeg arbeider med overflate og eksperimenterer med ulike slipninger, matthet og blankhet i glasset. Jeg tenker på bearbeidelsen som å lage spor eller avtrykk. Om å bygge opp noe, et skritt av gangen. Underveis kan det virke som man ikke kommer seg av flekken, men tilsammen gir de små sporene mening og blir til et kraftfullt uttrykk. Det tar den tiden det tar å lage spor.

Intervju

1)Er det første gang du stiller ut på Østlandsutstilingen? Hvis nei, hvor mange ganger har du vist arbeider på ØU?

Dette er andre gangen jeg stiller ut på Østlandsutstillingen, første gang var i 2009.

2) Er det en utstilling eller et kunstnerisk event du gleder deg spesielt til utover høsten?    

Jeg er veldig glad i å gå på utstillinger, og gjerne med andre uttrykksformer enn mitt eget. Liv Blåvarps utstilling på Lillehammer Kunstmuseum var veldig inspirerende. Jeg er spent på å se årets Kunsthåndverk utstilling på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i oktober.

3) Er det verket du viser på ØU17 en videreføring eller et brudd med tidligere arbeider fra deg? Hva jobber du med for tiden?

Verket jeg viser er en slipeteknikk jeg har jobbet med en stund og den utvikler seg hele tiden. Akkurat nå er jeg inne i en periode med svarte arbeider, jeg liker det rene uttrykket, ubesudlet av forførende farger, men søker å finne kvaliteter i det svarte og nøytrale.