Kunstnerpresentasjon # 22 Marthe Karen Kampen

[fbshare type=»button» width=»100″]  Tre store skulpturer av Marthe Karen Kampen kunne oppleves ute i Tønsberg (Foyn kjøpesenter) og i Akershus Kunstsenter under Østlandsutstillingen 2016. Sushi fra 2013 er laget av hel bjørk skåret med motorsag, malt med akryl og fluoriserende 10-­100 kg, 120x50x40cm (variabl str.).

Fra åpningen av ØU 2016 i Vestfold - her fra Foyn Handelshus i Tønsberg - Marthe Karen Kampen: Sushi
Fra åpningen av ØU 2016 i Vestfold – her fra Foyn Handelshus i Tønsberg – Marthe Karen Kampen: Sushi
Marthe Karen Kampen
Marthe Karen Kampen

Artist Statement: Sushi sushi sushi, jeg vandrer innover i skogen med vernestøvler og rosa ullgenser. Jeg leter etter gull, etter levd liv, etter tegn, etter poesi. O’ du gamle bjørk med lærbukser og vispesveis. Deg skal jeg felle, legge til jorden og håndtere med hard hånd, med lett hånd, så med en forsonende hånd. Du trer ut av et maleri, ut av en skog, inn i en låve, inn i et menneske. Sushi som et egg i hånden til å kjele med, sushi som en våt fisk i munnen, sushi som et øyeblikk i tiden.

Østlandsutstillingen spurte kunstneren hva hun jobbet med for tiden:  Jeg jobber mot bl.a. en gruppeutstilling i Kina og en utstilling hos Norske Grafikere 2017, samt flere mindre ting innimellom. Det jeg skal vise har noe av den samme energien som Sushiene mine ettersom jeg bruker motorsag, men nå blir det store tresnitt på håndlaget fiberpapir med billakk.