Kunstnerpresentasjon # 25 Mona K Lalim

[fbshare type=»button» width=»100″] Veggarbeidet Reconstruction site av billedkunstner Mona K Lalim presenteres her i dag. Arbeidet fra 2014 er satt sammen av 8 paneler bestående av olje, bladgull og aluminium på lerret (200×300 cm).

Mona K Lalim
Mona K Lalim

Artist Statement
Tittelen «Reconstruction site» henviser til rekonstruksjon av billedrom, hvor blikket møter spor av arkitektoniske detaljer, fargerenyanser og strukturer som kunstnerens blikk har festet seg ved. Maleriet er satt sammen av paneler, hvor sammenføyningen understreker at verkene er utsnitt av opplevelser av arkitektoniske detaljer komponert til et hele; som en bygningskonstruksjon.

Ved eksperimentering med det klassiske oljemaleriets tekniske muligheter i farge pigmenter og teksturer gjenskapes opplevelsen av de ulike lagene av maling som skjuler seg i veggene i historisk rom.

Maleriene har en meditativ kvalitet hvor opplevelsen av tid er sterkt tilstede.

Ved å åpne opp for visuelle refleksjoner i billedflaten fremstår maleriene som «memory sticks», som stimulerer til gjenkjennelse av rom.

Østlandsutstillingen spurte kunstneren hva hun jobbet med for tiden: For tiden er jeg i Italia og arbeider med nye  utstillingsprosjekter  etter at jeg nylig har vist utstillingen » Passato e presente «  i Museo Palazzo della Bonifica  Pontina , 2016.
Museet som tidligere var et pavepalass er totalt restaurert  og åpnet sine dører  for publikum i mai. Jeg ble invitert til å stille ut i for 1 1/2 år siden , og  flere arbeider fra maleriserien «Reconstruction site» 2016 ble vist i museet. Tittelen på utstillingen var «Passato e presente» , fortid og nåtid , og sto i dialog med museets arkeologiske romerske samling. I serien «Reconstruction site» 2016  viser den maleriske prosessen spor av arkitektoniske fragmenter og fargeopplevelser fra historiske rom. Maleriet på ØU er en del av denne serien.

Hvilke utstillinger vil du anbefale for andre kunstinteresserte? For alle som besøker Roma anbefaler jeg å sjekke nettsidene til : Fondazionemaxi.it , arapacis.it, museivaticani.va, Macro.com og galleriet lorcanoneil.com.