Kunstnerpresentasjon # 33 Greger Stolt Nilsen

[fbshare type=»button» width=»100″]  Vestfoldkunstneren Greger Stolt Nilsen deltok med sin kinetiske skulptur, I love it,
but I hate this, på årets Østlandsutstillingen. Skulpturen er fra 2014
, måler 33 x 33 x 50 cm 
og er laget av tre, metall, elektronikk, motorer, hattestrikk, pianotråd. www.gregerstoltnilsen.net

Greger Stolt Nilsen
Greger Stolt Nilsen

Artist Statement
Gjentagelser, regler, mønster og kaos – jeg bruker dem til å realisere en tanke, en følelse eller en idé som nekter å forlate hjernen min før den har fått materialisert seg. Dataprogrammering, elektronikk, video og maling brukes ofte i produksjonen.

Ideene har sitt utspring i «Hva om..»­spørsmål, og disse ideene videreutvikler seg parallellt med verkets realisering.

«I love it, but I hate this» startet med «hva om jeg bruker mange motorer?». Deretter bestemte jeg at motorene måtte stå i en sirkel, og så at alle skulle befinne seg i forskjellig høyde. Alle motorene skulle gjøre samme jobb, men uten hensyn til hverandre. Ved å la dem trekke i en strikk i hver sin retning, ble det også motarbeidelse dem i mellom. Alle beveger de seg etter samme enkle mekaniske algoritme, men sammen danner de bevegelse i strikken, som er i kontinuerlig forandring.

Østlandsutstillingen spurte: Hvilket kunstnerisk prosjekt jobber du med for tiden? Og hvilken utstilling ønsker du å anbefale for andre kunstinteresserte?  Stolt Nilsen svarte: Jeg jobber for tiden både med generativ grafikk og planlegger lysinstallasjon, samt flere skulpturer som nok ligner endel på den som er på Østlandsutstillingen.
Grafikken genereres av dataprogram jeg lager selv, og vil være basert på DNA-sekvenser. Dette skal så printes og etterbehandles i sin fysiske form.
Lysinstallasjonene blir også datastyrt, med innslag av interaktivitet

Har for tiden litt lite oversikt over utstillinger som går nå, men min anbefalning er å stikke innom et lite, lokalt galleri eller visningsrom, da det alltid blir verdsatt av de som stiller ut.