Kunstnerpresentasjon # 40 Ulla Schildt

[fbshare type=»button» width=»100″] I dag presenterer vi billedkunstner Ulla Schildt som deltok i Østlandsutstillingen 2016 med arbeidet Unexpected Findings # II fra 2016. Fotografiet er laget som giclée­print på photorag­papir og måler 35×44 cm.
For mer info om kunsnteren se www.
schildt.no

Ulla Schildt
Ulla Schildt

Artist Statement
Det fremgår av WWWs “Living Planet Report” fra 2014 at verden har mistet halve dyrepopulasjonen på 40 år. Utryddelsesraten går 100 ganger raskere enn ved naturlig utvalg. IUCN fremhever at minst 32,4 % av amfibiene og 22 % av pattedyrene står i fare for å bli utryddet. Anslaget er trolig høyere. Arter kan utryddes uten at vi er klar over det. Arter som ikke kan tilpasse seg forsvinner og nye arter vil ta over.

Østlandsutstillingen spurte Schildt om hvilke prosjekter hun jobbet med nå og hun svarte: Jeg jobber med tre ulike prosjekter.  «The Garden» som skal vises i Oslo våren 2017 og som skal være en del av boken “Norwegian Journal of Photography» som utgis våren 2017 av Forlaget Press/ Fritt Ord og «The Northern Journey» som er aktuell på en utstilling på Fotogalleriet og som skal vises på sin helhet i Heimdal kunstforening i  September 2017. I tillegg har jeg startet med en ny serie med utgangspunkt i de store forandringene som skjer i dagens Europa

Hvilke utstillinger vil du anbefale andre kunstinteresserte? Fotogalleriet, Oslo: «For a gentle song woud not shake us if we had never heard a loud one».