Kunstnerpresentasjon # 41 Line Schjølberg

[fbshare type=»button» width=»100″] Line Schjølberg viste maleriet Ingenmannsland i Akershus Kunstsenter under Østlandsutstillingen 2016. Arbeidet fra 2015 består av 3 malerier, Akryl på mdf, hver 40×40 cm.
Se www.lineschjolberg.com for mer info.

Line Schjølberg
Line Schjølberg

Artist statement
I verket Ingenmannsland har jeg tatt utgangspunkt i foto fra sosiale medier om flyktningproblematikken. Mennesker på flukt, uten tilhørighet, uten land. I dette prosjektet ønsker jeg å belyse vår kompliserte samtid ved å lage verk som kommenterer tragedier og katastrofer.

Østlandsutstillingen spurte Schjølberg om hvilke prosjekter hun jobbet med nå og hun svarte: På Østlandsutstillingen viser jeg tre små malerier. Videre fremover kommer jeg til å arbeide med flere små og store malerier basert på historier og bilder fra sosiale medier som påvirker meg dypt. I tillegg arbeider jeg med en serie malerier som har et helt annet innhold, en mere drømmeaktig scene, hvor magien, men samtidig sårbarheten og det tvetydige, står sentralt.

Hvilke utstillinger vil du anbefale andre kunstinteresserte? Jeg vil anbefale alle å ta en tur innom den nye utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter og se på Nikolai Astrup og Norske landskap, hvor kunstsenteret aktualiserer Astrups kunstnerskap gjennom helt nye samtidsverk.  Anbefaler også den nye utstillingen som åpner i Bærum Kunsthall som 15. september. Det er fem kunstnere med individuelle prosjekter. www.baerumkunsthall.no