[fbshare type=»button» width=»100″] Fotografiet I paint flowers so they will not die av Leo Shumba ble vist i Akershus Kunstsenter under Østlandsutstillingen 2016. Arbeidet fra 2015 er 40×50 cm stor.

Leo Schumba
Leo Schumba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artist Statement
Jeg har alltid likt Frida Kahlo sine malerier. I denne utstillingen synes jeg det var på tide og la meg inspirere. Frida Kahlo sier at hun alltid maler seg selv fordi hun alltid var tilstede når hun skulle male. Hun var også mye alene. Jeg er nesten aldri aleine. Bare når jeg sover. Som regel så har jeg opp til flere venner på forskjellige besøk, i løpet av en hverdag. Jeg fotograferer de jeg har rundt meg. Det føles naturlig for meg og jeg ønsker også at modellene skal oppleves naturlig i bildene. Iallefall i blikket de har. Ved å bruke objekter jeg har rundt omkring i leiligheten, komponerer jeg rare og til tider litt muntre bilder som får fram sider av de personene jeg er glad i. Mine venner får hvert sitt eget maleri som jeg maler rett før de skal fotograferes. Det er de jeg tenker på når jeg maler. Jeg ønsker at maleriet skal komplimentere det personlige inntrykket jeg har av de.

Østlandsutstillingen spurte Leo Shumba om hvilke prosjekter han jobbet med nå og han svarte: For tiden jobbe jeg med en serie som har arbeidstittelen «I still paint flowers so they will not die.» Jeg fortsetter i stor grad det samme prosjektet jeg stilte ut ved Østlandsutstillingen 2016. Nå har jeg zoomet ut og tatt med hele kroppen. Motivet inneholder enda flere objekter, og bakgrunnsmateriale er enda større. Av den grunn vil bildene bli stilt ut i en mye større størrelse enn portrettserien «I paint flowers so they will not die,» når den tid kommer.

 

Del på Facebook!