Kunstnerpresentasjon #45 Ellen Suhrke og Hilde Skevik

[fbshare type=»button» width=»100″]

På Østlandsutstillingens siste visningsdag i Oppland Kunstsenter oppsummerer vi glimt fra de to performancene med kunstnerne Suhrke/Skevik og Skøien, som ble gjennomført henholdsvis under under åpnignen og under Litteraturfestivalen. Den stedsspesifikke performancen Ratio #1 #2 ble holdt under åpningen av Østlandsutstillingen og presenteres her som Kunstnerpresentasjon #45. Foto: Ulla Schildt. 

Artist Statement
Uttrykket Ratio angir forholdet mellom to størrelser av samme art. Vår performance med samme navn består av to deler. I en leken form ønsker vi å skape situasjoner som viser hvordan to personer forsterker hverandre når handlinger speiles og gjentas. I Ratio #1 skanner vi hen­ dene våre på en kopimaskin. Ulike positurer undersøkes og hendene måles ved siden av og oppå hverandre. Kopiene fungerer i ettertid som en tidsmarkør og som dokumentasjon på det som har skjedd i det tidsrommet som har passert. I Ratio #2 vikles en sort tråd ut mellom hendene våre og en rekke koreograferte bevegelser med tråden som holdepunkt finner sted. Bevegelsene ligner en barnelek hvor man lager ulike mønstre ved å vikle en tråd mellom hendene i en bestemt rekkefølge. Bevegelsene utfolder seg mellom våre to kropper som gradvis danner et abstrahert trådmønster oss imellom.

Suhrke/Skevik er en duo bestående av Ellen Henriette Suhrke (f. 1984) og Hilde Skevik (f. 1984), begge billedkunstnere med bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Bergen. I sine performance- og videoarbeider navigerer de hverandre gjennom ulike landskap og situasjoner. Handlingene peker på gjensidig støtte og avhengighet og arbeidene har en sirkulær oppbygning uten noen klar begynnelse eller slutt. I en leken form ønsker de å skape situasjoner som viser hvordan to personer forsterker hverandre når handlinger speiles og gjentas.

Østlandsutstillingen spurte kunstnersuoen hva de jobbet med for tiden og hvilke utstillinger de ville anbefale for andre kunstinteresserte. Duoen svarte:  Vi (Suhrke/Skevik) jobber for tiden med en analog fotoserie, hvor vi tar i bruk elementer fra tidligere video og performance arbeider og utvikler nye motiver. Vi utvikler paralellt nye video og performance arbeider.

Vi vil anbefale prosjektet Tatt av Heimdal som starter med en performance festival 19.-21.05 hvor Suhrke/Skevik også vil delta med to performance verk.

«Tatt av Heimdal er et samarbeid mellom  kurator Helga-Marie Nordby og Heimdal Kunstforening. Med performativitet som metode og strategi undersøker prosjektet Heimdal som sted og identitet. Ett av målene med prosjektet er utvikle kunstforeningen og stedet gjennom deltagelse og aktiv engasjement i våre egne omgivelser. Tatt av Heimdal har mange lag og vil foregå over en periode på to år. Festivalen vil være markere starten på prosjektet.» https://tattavheimdal.wordpress.com/category/festival-19-21-mai-2016/