Kunstnerpresentasjon # 46 Tonje Høydahl Sørli

[fbshare type=»button» width=»100″] Med billedveven We Don’t Know What the Little Bird Sings! deltok Tonje Høydahl Sørli på Østlandsutstillingen 2016 i Akershus Kusntsenter (2015, billedvev, 120x55x30 cm).

Tonje Høydal Sørli
Tonje Høydal Sørli

Artist Statement
Arbeidene mine blir laget med en interesse for tegne­seriemediet og en fascinasjon for populærkultur. Det sekvensielle ved tegneserien, at ruter følger på hverandre og utgjør en helhet er og noe jeg utforsker i billedvev og andre arbeider.

Renningen og baksiden av vevarbeidene er en del av det ferdige verket. Dette er et grep jeg tar både for å gjøre betrakteren nysgjerrig på selve teknikken, og det jeg ønsker formidle.

Jeg er opptatt av å sette fokus på kjønn, traumereaksjoner, og maktbalanser i arbeidene mine.

Tittelen spiller på sangen av Nick Cave & The Bad Seeds

Østlandsutstillingen spurte Sørli om hvilket kunstnerisk prosjekt hun jobbet med for tiden og kunstneren svarte: For tiden arbeider jeg med et billedvevprosjekt rettet mot barn. Tema er maktforhold, det å være liten kontra stor. Prosjektet blir en forlengelse av det arbeidet jeg har vist på Østlandsutstillingen.

Hvilken utstilling ønsker du å anbefale for andre kunstinteresserte?
Akkurat nå vil jeg anbefale Craft 2016, ved Hydrogenfabrikken i Fredrikstad.