Kunstnerpresentasjon # 49 Margrethe Weisser

Presentasjonen av alle deltagere fra Østlandsutstillingen 2016 avsluttes med prosjektet Norgesplaster av Margrethe Weisser, som har blitt vist alle tre visningsstedene og som har vært motivet på våre plakater og invitasjonskort i år. Verket fra 2014 består av 
3 esker Norgesplaster, manipulerte etiketter og teatersminke
 (11x7x11 cm).

Magrethe Weisser
Magrethe Weisser

Norgesplaster er kjent for sine ytterst hudvennlige produkter for sårbehandling.

Artist Statement
Jeg befinner meg i en kontinuerlig indre prosess der jeg med et åpent sinn observerer, assosierer og reflekterer omkring fenomener jeg på ulike vis berøres av.

Ved å søke inn til tingenes vesen, opplever jeg ofte at selv de mest hverdagslige objekter trer frem som en meningsbærende annen.

Når tingen får fremstå på egne premisser blir jeg selv gjenstand for betraktning, ved at denne – like undrende og spørrende – speiler tilbake: ”Hvem er egentlig du, som ser?”

Østlandsutstillingen spurte om hvilken utstilling kunstneren ville anbefale for andre kunstinteresserte og hun svarte: Ellers ser jeg frem til Lotte Konow Lund sin utstilling: Hold allting kjært på Henie Onstad Kunstsenter 16.09 – 18.12.