NITJA og Oppland Kunstsenter

Nitja senter for samtidskunst og Oppland Kunstsenter er våre to utstillingssteder i år. Vi gleder oss stort! Sist gang Østlandsutstillingen var i Lillestrøm var i 2016, den gang Nitja senter for samtidskunst het Akershus Kunstsenter. Det samme året viste vi også Østlandsutstillingen på Oppland Kunstsenter på Lillehammer. De 5 kunstsentrene på Østlandet har vært faste holdepunkter og gode samarbeidspartnere gjennom mange år. Som regional utstillingsturné har vi også hatt en lang rekke andre samarbeidspartnere som kunstforeninger, kunsthaller, gallerier og museer foruten alternative steder som bibliotek, samfunnshus og kultursentre i hele regionen.

Nitja senter for samtidskunst
Nitja senter for samtidskunst har fått mye positiv oppmerksomhet rundt sitt utstillingsprogram siden senteret flyttet inn i sitt prisbelønte bygg i 2020. Østlandsutstillingen disponerer den store utstillingshallen og et eget rom til videoprogrammet. For årets utstilling håper vi på noen større kunstverk som kan innta det store utstillingsrommet med over 4 meter takhøyde. Det er også muligheter for å stille ut utendørs på plassen foran senteret så fremt sikring og forsikringsmessige forhold er ivaretatt. Til deg som søker Østlandsutstillingen 2022: Sjekk ut plankart over rommet på Nitjas hjemmesider og bilder av uteområdet nedenfor. 

Oppland Kunstsenter
Oppland Kunstsenter ligger i sentrum i kulturbyen Lillehammer, vis a vis Lillehammer kunstmuseum, i et brutalistisk bygg i naturbetong. Kunstsenteret er kjent for sin satsning på kunstbøker og den årlige kunstbokmessen B*stard. Østlandsutstillingen vises i det store og lyse utstillingsrommet. Her er det også høyde under taket, nesten 3 meter, og vi håper på verk som kan erobre dette rommet. Til deg som søker Østlandsutstillingen 2022: Sjekk ut plankart over rommet på Oppland Kunstsenter sine hjemmesider.

02.04 – 30.04 Nitja senter for samtidskunst
20.08 – 16.10 Oppland Kunstsenter

Foto:
Oppland Kuntsenter: Øystein Thorvaldsen og Vilde Andrea Brun
Nitja senter for samtidskunst: Einar Aslaksen