Personvernerklæring

Personvernerklæring for Østlandsutstillingen

Østlandsutstillingens nettjenester bruker informasjonskapsler som gjør at nettsiden husker tidligere brukerinnstillinger gjort på siden og gir oss statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre for brukerne. Østlandsutstillingen benytter aldri informasjonskapsler i den hensikt å kartlegge enkeltbrukeres bruksmønster eller annen informasjon som vil kunne krenke personvernet. 

Østlandsutstillingen samler inn anonymiserte data om besøkende på nettsiden og om brukerne av søkeportalen. Som besøkende på websiden er det mulig å bruke denne uten at det settes cookies. Brukere av søkeportalen må tillate bruk av cookies og oppgi persondata. Østlandsutstillingen er opptatt av personvern og spør kun etter relevant informasjon som er nødvendig for å søke på utstillingen. Denne personvernerklæringen gir deg informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler opplysningene og hvilke opplysninger vi lagrer.

Ved å benytte Østlandsutstillingens nettside samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt til å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre innstillingene slik at informasjonskapsler (cookies) ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at dette vil kunne føre til at Østlandsutstillingens nettjenester ikke vil fungere optimalt og du kan ikke regne med at innsendelser av søknad vil fungere.

Behandlingsansvarlig for personopplysninger i Østlandsutstillingen er daglig leder. Henvendelser for innsyn i, retting av eller sletting av personopplysninger kan rettes til:

Østlandsutstillingen
E-post: kontakt@ostlandsutstillingen.no
Tlf: 970 64 68 2

Postadresse:
Postboks 65
2001 Lillestrøm

Mener du at Østlandsutstillingen har behandlet dine personopplysninger i strid med personvernloven, kan du klage til Datatilsynet.

Hva er personvern?

Personvern er knyttet til enkeltindividers muligheter for privatliv, selvbestemmelse og selvutfoldelse. Et vesentlig element i personvernet er at den enkelte skal ha kontroll over og i størst mulig grad kunne bestemme over egne personopplysninger, herunder ha rett til å få vite hvilke opplysninger andre kjenner til om en selv og hva de brukes til. Personvernet beskytter mot misbruk av personopplysninger. Behandling av personopplysninger er regulert i personopplysningsloven. Denne loven skal verne om privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. For mer informasjon om personvern, se www.datatilsynet.no

Hva registrerer vi ved besøk på nettsidene?

Vi setter cookies når du besøker vår nettside. Cookies eller informasjonskapsler er en fil som blir lagret på din harddisk og husker når du sist besøkte ostlandsutstillingen.no og hvilke innstillinger du valgte. Dette gjør vi for å finne ut hvilke deler av vår nettside som er mest besøkt og hvordan den brukes. På den måten hjelper du til med at vi kan forbedre oss. Det er viktig å presisere at disse opplysningene ikke knyttes mot deg som person og at de ikke har med dine personopplysninger å gjøre.

Er du besøkende på nettsiden samler vi kun inn anonymiserte data via Google analytics. Eksempel på dette er hvilke sider du ser på, om du kom til nettstedet via Facebook eller via vårt nyhetsbrev. Vi kan ikke se at det er deg, bare et anonymisert nummer. Dette gjør vi for å se hvordan den besøkende bruker nettsiden og dermed få innsikt i hvordan vi kan forbedre opplevelsen og hvor mange som besøker oss.

Hvilke personopplysninger ber vi om?

Som bruker av vår søkerportal må du opplyse om:
Navn, fødselsår, bosted, fødested, studiested, adresse, epost-adresse, informasjon om verk som navn på verk, størrelse, pris og navn på fotograf. Blir du antatt ber vi om kontonummer slik at vi kan utbetale eventuelt salg eller Østlandsutstillingens pris. Opplysningene du oppgir blir kun brukt til å administrere søknaden og utleveres ikke til tredjepart.

Hvordan brukes personopplysningene?

Personopplysningene blir brukt for å kunne behandle søknaden til utstillingen. Blir verket antatt brukes noen av opplysningene som informasjon i katalog, nettside, sosiale medier o.l.

Hvis du har meldt deg på vårt nyhetsbrev, vil din e-postadresse brukes til utsendelse av nyhetsbrev om Østlandsutstillingen.

Østlandsutstillingens epostliste

Alle som ønsker det kan melde seg på som mottaker av vår epostliste, ved å registrere sin e-postadresse hos oss. Østlandsutstillingen bruker MailChimp som leverandør av denne tjenesten. Adresselistene eies av Østlandsutstillingen. All informasjon du gir oss er konfidensiell, og deles ikke med andre. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å trykke på utmeldingslenken nederst i e-posten, eller ved å kontakte Østlandsutstillingen. Her kan du lese Mailchimps personvernerklæring

Leverer vi ut opplysningene som er registrert om deg?

Opplysningene vi samler inn, blir ikke solgt eller utlevert til andre organisasjoner eller virksomheter. Som bruker har du innsynsrett og rett til å endre eller slette dine personopplysninger. Vi bruker Mailchimp som leverandør av vårt nyhetsbrev. Her er deres personvernerklæring.

Ønsker du å endre eller få innsyn i informasjon vi har registrert kan du gjøre dette via din brukerside på vår hjemmeside ostlandsutstillingen.no.

Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

Dine personopplysninger lagres under hele brukerforholdet. Ønsker du å avslutte brukerforholdet, vil dine personopplysninger bli slettet på oppfordring fra deg. Cookies som ligger lagret på din maskin, vil bli oppdatert for hver gang du besøker ostlandsutstillingen.no. Ønsker du å slette cookies fra din maskin, er dette fullt mulig og vil ikke berøre ditt brukerforhold hos Østlandsutstillingen. Vær oppmerksom på at neste gang du besøker Østlandsutstillingen.no, vil det opprettes nye cookies.

Denne erklæringen ble sist oppdatert 20.juni 2018. Forrige oppdatering var 18.juni. 2018.

Del på Facebook!