Pressemelding Artist Talk Oppland Kunstsenter søndag 19. juni

Artist talk ”Gjenkjennelse” med Sarah Vajira Lindström og Ingrunn O. Myrland

Østlandsutstillingen og Oppland Kunstsenter inviterer til artist talk rundt temaet ”gjenkjennelse” med billedkunstnerne Sarah Vajira Lindström og Ingrunn O. Myrland søndag 19. Juni kl. 14.00.

Ingrunn O Myrland er den eneste kunstner fra Oppland som er kommet gjennom nåleøyet av 491 søkere til Østlandsutstillingen 2016. Og Sarah Vajira Lindström er årets prisvinner. Begge kunstneres kunstverk kan oppleves i en uke til på Oppland Kunstsenter.

I samtale med daglig leder i Østlandsutstillingen, Martina Kaufmann, vil Lindström og Myrland fortelle om sin kunstneriske bakgrunn og presentere sine kunstverk på utstillingen.

Hva gjenkjenner publikum når de ser på Myrlands store rominstallasjon ”Forviklinger”? Hva slags forskning og idéutvikling ligger bak Lindströms Unidentified Object”? Hvordan kommer kunstnerne frem til akkurat dette utrykket? Hvorfor valgte Myrland tre og stoff som materiale mens Lindström velger å gjenskape naturformer med tilvirkede materialer, presentert på et klinisk rent stålbord. Hva ligger bak det at to unge kvinner arbeider så forskjellig med tekstile materialer?

Gjenkjennelse fører ikke automatisk til anerkjennelse. Mange kunstverk som snakker til betrakteren vekker samtidig minner; emosjonelle, intellektuelle, taktile, visuelle minner, med mer. Gjenkjennelsen kan gjøre betrakteren trygg eller usikker. Hvordan forholder de to unge kunstnerne seg til dette?

Etter samtalen inviterer vi til suppe. Arrangementet er åpent for alle.

Om kunstnerne

Sarah Vajira Lindström avsluttet sin utdannelse i England med en master i tekstil fra Royal College of Art, London, og studerte til bachelor på Central Saint Martins School of Art, London.

Kunstnerens hjemmeside: http://www.sarahlindstrom.com

Ingrunn O. Myrland har studert både i utlandet og i Norge, og har bachelor- og mastergrad i tekstil fra Kunsthøyskolen i Bergen. Myrland har også praktisk-pedagogisk utdanning i formgiving, kunst og håndverk på Høyskolen I Oslo.

Kunstnerens hjemmeside: http://nurgni.no

Vedlegg:

  • Forviklinger av Ingrunn O Myrland
  • Unidentifies Object av Sarah Vajira Lindström